• Vannak emberek, akik nyomot hagynak a világban és vannak akik nem. Azok, akik belekarcolják magukat a történelembe, óriási felelősséget hordoznak vállukon: sikerül-e jobbá tenni a világot vagy sem. Nem tudni, hogy a nagy elmék, kreatív géniuszok gondoltak-e erre, miközben gyúrták az emberi Történetet – köztük rengeteg magyar –, de egy biztos: teremtettek, ahogy Isten képmásaihoz méltó.

Örök kérdés, hogy egy nagyszerű ötlet, találmány, innováció – ami önmagában értelmes és zseniális – elvesztheti-e értékét, ha mások aljas módon használják? Reménykedjünk, hogy nem és csak a motiváció számít, ami alkotás közben izzásba hozza a levegőt.

Steve Jobs nyomot hagyott, nem is kicsit. Emberek mindennapjait, szokásait, életstílusát változtatták meg ötletei. Munkája hullámokat vetett a társadalmi szerkezetben, a technológiai fejlődésben, a mindennapok játékaiban, a kommunikáció őrületében. Pillangó volt, aki szárnycsapásaival formálta a jövőt.

Nyilván nem volt vele egyszerű dolgozni, ahogy ez minden géniuszra igaz, de neki sem lehetett könnyű száguldani a körülötte toporgó világban. Mindenképpen nagy tisztelet jár neki. Nyugodjék békében.

libaháj •

Szerző: libaháj

5 komment

Címkék: koktél

A bejegyzés trackback címe:

https://hi-phone.blog.hu/api/trackback/id/tr393281673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AquilaPhotoBlog 2011.10.06. 18:50:35

Nyugodjék Békében! Tényleg tiszteletre méltó amit véghez vitt. Köszönet neki!

niburta 2011.10.06. 22:28:49

1 perc...---------
emlékezem a halottra, emlékezem a halottakra. Békesség és tisztelet.

csülökpéknémódra 2011.10.07. 03:18:39

Handrás azt írja, a facebook-os oldalán összegabalyodott az Aradi Vértanúk és Steve Jobs halála. Komment-attak volt. Ez elszomorító és méltatlan. Azon gondolkodom, hogy az emberek mért nem szeretnek békességben együtt lenni. Olvasom a blogokat, mindenhol ütés-váltás, hirig, mintha csak úgy feküdnének le az em(cy)berek, hogy „Na, holnap megyek csatába!”. A közlekedésben ugyanez a csatazaj hallatszik. Az autót páncélként hordják az „utcai harcosok”. Tényleg harci robotnak lettünk teremtve? Komolyan szembe kell állítani a mártírok és egy zseni halálát? Douglas Adamsnak igaza lehetett, amikor a Föld nevű bolygó szanálásáról vízionált... Lehet, tényleg csak egy sikertelen kísérlet vagyunk csupán?

pepe-cselő 2011.10.11. 14:24:44

Azt hiszem, Steve a csúcson szállt ki. Áthelyezték a Központba, ráfér a rendszerre egy kis korszerűsítés, innováció...
Tényleg azt gondolom, hogy Neki jobb így. Ilyen erős konkurenciaharcban nem lehet jóízűen ötletelni, alkotni. Megfojtották volna, mindig alkalmazkodnia kellett volna többiekhez. Lehet, 15 év múlva elfelejtetten, mellőzötten, csalódottan halt volna meg, hiszen az ilyen emberek sosem állnak be a sorba.