• Most találtam. No, ilyen kacsák hápognak szerte a neten, megtévesztve a információdús bitmezőkön gyanútlanul legelésző kiberborjakat. Először is, 1967 tényleg jelentős év volt: Steve Jobs 12 gyertyát fúj a tortán, dúl a túl hosszúnak nem mondható hatnapos háború, Kína először robbant hidrogénbombát, Che Guevara végre már csak az örök vadászmezőkön terrorizál, elvégzik az első szívátültetést, megnyílik a Mikroszkóp Színpad, ja, és én is megszületek. De Apple Store nem nyílik Londonban ezidőtájt, hisz a céget csak 1976-ban alapítják meg. Az első Alma Bolt pedig 2001-ben, tehát csak tíz éve tárta ki csutkáját. (Lejjebb látható a videó a korszakalkotó eseményről.) Nos, akkor mi a bánat látható a képen? A kirakat szinte üres, tehát lehetne Moszkva, de a ruházat túl változatos, meg az Apple és a szemben lévő felirat sem erre utal. ....OL.ND Bank, ami valamilyen ...LAND Bank lehet. POLAND? Valami nyugaton lévő lengyel bank? De akkor Bank of Poland lenne... Aki megfejti, jutalmat kap! Hajrá!

De a szereplők óriásiak: a semmit mosolyogva bámuló és depreszsziós öccsét lágyan eltoló elégedett gimnazista, mögöttük a Ritalin kúrától elhűlyült, hajdan hiperaktív Ödönke, előttük a Travolta-imitátor verseny győztese, aki a harcos tekintetű nagyival préseli szelíden a bambulásra hajlamos Micikét. Végül kissé hátrébb a bombát éppen élesítő terrorista ifjú tekintete bénít meg. Szép kis tabló. •

 

• No lám! bruschetta kolléga gyorsan lerántotta a leplet a titokról. Valóban a Beatles' Apple Boutique látható a képen, ami 1967-68-ban a Baker Street-en terpeszkedett. Itt nyílt az első Madame Tussauds múzeum, és természetesen Sherlock Holmes is itt nyaggatta Watson doktort furcsa kérdésekkel. Gratulálunk bruschetta-nak a holmes-i ügyességért, postázzuk a redeem kódot. •

 

 

Szerző: libaháj

7 komment

Címkék: retro

A bejegyzés trackback címe:

https://hi-phone.blog.hu/api/trackback/id/tr693351792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bruschetta 2011.11.04. 10:13:28

Ahogy nézem, egy idős néni kivételével csak fiatalok állnak a sorban, szóval, vélhetőleg nem zöldségeshez várnak :)

Bumm.for.Di 2011.11.04. 15:25:27

Legjobban a terrorista srác arca tetszik, lájkolom...
Gondolkozom ezen a feliraton, de még semmi.

troGlodita 2011.11.04. 18:25:27

Simán benyalják az emberek az ilyeneket.

bruschetta 2011.11.05. 08:50:59

Nos, legjobb tudomásom szerint, az akkori divat-csapat, a Beatles boltja volt ez.
(iPod max csak szalagos magno formajaban lehetett volna XD)
Lehet, hogy a kis Steve Jobs már ott áll a sorban és innen jött az ötlet?

pepe-cselő 2011.11.06. 00:21:11

Ok, erre szépen rácsúsztunk...
...de mi a bank neve...most már tudni akarom...

csülökpéknémódra 2011.11.07. 15:56:11

@bruschetta: Lehet, az ötletet, tényleg, innen vette Stivi? Mi lenne, ha jó kis Apple szokás szerint, a Beetles jogi képviselője perelné az Almát? Persze bizonyítani nem lehet.