• Csalódott vagyok. Az Apple-nél biztosan jót kuncognak azon, hogy mekkora hisztéria kerekedett a virtuális iPhone 5 körül. Maradt a tuningolt 4-es, amivel semmi gond, csak nem ezt vártuk. Nem baj, Sampilampi-t megkérjük, álmodjon még terveket, hiszen legalább fél év, de lehet, egy is, hogy kijön a Damon 5 vagy iPhone Hill... •

Szerző: libaháj

8 komment

Címkék: fake

A bejegyzés trackback címe:

https://hi-phone.blog.hu/api/trackback/id/tr823280082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csülökpéknémódra 2011.10.05. 14:22:21

Mintha engem fotóztak volna...

niburta 2011.10.05. 21:53:45

Ez az ifonos verzióhiszti nagy majomkodás volt, az szentigaz.

pepe-cselő 2011.10.05. 23:07:59

Becumizta néhány százezer emberke...

bruschetta 2011.10.10. 11:21:27

Értetlenül állok ezen csalódottság hiszti előtt.
Csak mellékesen, ez várható volt, hiszen ezt csinálták a 3G-s telefonnál is, és gyakorlatilag ez volt az iPad 2-nél is, mondjuk igaz, ott némileg változott a dizájn.
Főleg a konkurencia, az androidos és a wp7-es emberek károgását nem értem (bár rengeteg iPhone 4-es felhasználó nyafogását is olvasni). Hiszen a konkurens telefonok, gyakorlatilag még most sem érik el az iPhone 4 felbontását!
Kezdik megközelíteni, pl a HTC Sensation, de még az sem éri el.
S kövezzetek meg, de nekem baromira nem hiányzik egy nagyobb kijelző! Ez még így éppen az a méret, ami teljesen jó, elfér a zsebemben kényelmesen, fogásváltás nélkül elérem a képernyő egész területét, míg ez a 4" és annál nagyobb kijelzőknél már nem mondható el (természetesen nem arról beszélek, amikor 2 kézzel birizgálja az ember, s azért nagyon sokszor van, hogy nem 2 kézzel), nyújtózkodni kell a hüvelykujjal, nekem nem kényelmes.
Azt még elfogadom, hogy új dizájnnak örültek volna az emberek, van akinek nem tetszik a 4-es, ez ízlés kérdése. Bár azok a reálisnak szánt koncepciók, amelyek megjelentek, nekem kifejezetten nem tetszettek, reménykedtem benne, hogy nem úgy fog kinézni, ha változik.

Én biztosan venni fogok, lecserélem, az amúgy 2 éve hibátlanul működő 3GS-t.

A konkurencia meg végre felmutathat valamit, mert eddig csak másoltak (még a WP7 is, ami ugyan felületben új, és tetszetős, de minden másban másolta az Apple kitalációját), itt lenne az ideje, hogy valami újat, egyedit, különlegeset saját öltet felmutassanak, mert eddig csak az ment, hogy hú vazze, ez jó ötlet, csináljunk mi is ilyet!
És erre meg ne verje senki a nyálát...

troGlodita 2011.10.10. 14:54:33

@bruschetta: Egyetértek! Az egész hisztériát a média gerjesztette. Van itt egy rumor-ábra valahol, amin látszik, hogy szinte tudatosan lett felépítve az egész hype, módszeresen adagolt álhírekkel. (Ez a blog legalább nem vette komolyan és funny verziókat csinált, köszönet érte...)
Az a gond, hogy a jóízű, lendületes fejlesztési folyamatokat görcsössé teszi és gátolja ez a konkurenciaharc. Szerintem az Apple-nek nem szabadott volna felvenni a kesztyűt pl. a Samsunggal szemben. Aki iPad-re vágyik, úgysem vesz Galaxy-t, lényegében szétválik a két rajongótábor. Csak elegánsan mosolyogni kellett volna és nem hagyni, hogy fogást találjon a másik fél.

pepe-cselő 2011.10.10. 16:54:12

@bruschetta: Teljesen igaz, erre még nem jöttek rá, hogy azért ekkora, mert egy kézzel lehet gyurmázni rajta? Ez kiderül, ha az 5-ös verzió képernyője is marad ekkora. Nekem sem kéne nagyobb meg vékonyabb, így jó. A szolgáltatási rendszeren kell javítani, mert már zötykölődős volt kicsit. Remélem, az iOS5 boldoggá tesz majd :-)

csülökpéknémódra 2011.10.11. 14:39:24

Én is azt mondom, hogy akkor csinálja jól az Apple, ha folytatja a saját, jól bevált stílusát, rendszerét és nem azt figyeli állandóan, hogy a konkurencia mit lép és ahhoz igazodik. Az Apple megszokta, hogy hozzá igazodnak, őt követik, nehogy már a nyúl vigye a mordályt, nem szabad kiengedni a kezéből a gyeplőt. Hadd növeljék a kijelzőt a többiek, hadd vékonyítsanak, ez az ő dolguk vagy zsákutcájuk.